woensdag 28 september 2016

76 - Roeien met de riemen die je hebt ... de vicieuze cirkel doorbreken..

Het simpele feit dat er publiekelijk al zo vaak vruchteloos voor het helpen doorbreken van deze vicieuze cirkel moest worden gepleit spreekt boekdelen. Je had je qua magere uitkomst net zo goed de moeite kunnen besparen.
Maar dat is geen optie voor een persoon die er voor vecht om uit het isolement, en de klauwen van de vicieuze cirkel te raken.

Dovemansoren, ze hebben uiteenlopende gedaanten. 
Hoe intensief en creatief dan ook geprobeerd, hoe groot ook de nood, het was steeds aan de beruchte dovemansoren besteed. Als mens naar mensen die in veel gevallen ook gewoon afwezig waren en niet voldoende geïnteresseerd om een vinger, of meer, aan de pols te houden. Het toevallige vreemdelingenlegioen waar je het dan ook mee moest doen was een ongelukkig samengesteld geheel. Sterker nog, het was nooit een geheel, en daar zit hem meteen een van de vele zwakke kanten aan de zeldzame opties van het geheel.

Vrijwillig zowel als onvrijwillig en misschien meer uit onkunde, onnozelheid en onwetendheid dan uit boute opzet, veel van de minder gelukkige kenmerken van deze tijd komen hier samen en de dovemansoren, het de andere kant op kijken, het niet betrokken voelen en maken horen daar ook bijzonder sterk bij, dat is schrijnend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten