dinsdag 15 januari 2013

24 - Gladde wegen.G.H. Breitner
winter
olieverf/doek, detail/uitsnede

Winterse taferelen, mensen die zich met moeite langs gladde straten op weg begeven.
Het is iets vertrouwds en van alle tijden, maar knap lastig voor hen die moeilijk ter been zijn.
Het levert ons wel mooie plaatjes op!

Kom, dacht ik nog, laat ik een nieuw bericht schrijven, alvast beginnen met een winterse voorstelling door G.H. Breitner en daarna de stad ingaan om wat winterse foto's te nemen en die dan eventueel te gebruiken voor het vervolg van het bericht met dank aan Breitner voor bewezen diensten.

Helaas, aan de Voorstraatshaven aangekomen bleken mijn opgeladen oplaatbare batterijen niet opgeladen.
Ik terug om een ander toestelletje te halen - hetzelfde euvel. Ik heb er nog een paar opnamen mee gemaakt, maar toen gaf dat het ook resoluut op.
Er reste weinig anders dan onderweg in de stad een nieuwe oplader aan te schaffen.
Die is nu aan het werk, maar dat duurt wel tot morgen en dan moet ik verf gaan kopen.Zoals u  kunt zien heb ik, dit keer aan de Wolwevershaven, nog drie foto's kunnen nemen voordat ook het tweede apparaat verdere dienst weigerde.
 Dordrecht
winter, januari 2013
Wolwevershaven met de sleepboot
de gebroeders Bever


Net was ik weer op de fiets gestapt en, op mijn weg naar de winkels, resoluut de rijweg opgestuurd toen ik een 'collega fotograaf' met zijn toestel in de aanslag, gericht op de gevelrij, dreigde te kruisen.
Ik had heel flauw mijn weg kunnen vervolgen en door zijn beeld heen kunnen fietsen, als uiting van mijn frustratie, maar ik ben netjes omgereden, terug over het pad langs de havenkant, door de rulle sneeuw, lijf en leden riskerend om de goede man zijn foto te gunnen.
We hadden even een blik van verstandhouding en ik dacht bij mezelf, 'Toch sportief!'
Een etmaal later......

Dordrecht, januari 2013
mijn fiets wachte geduldig tot ik
uitgefotografeerd was

Met de Nederlandse winters en de Nederlandse sneeuwval is het vaak het geval dat je je kans moet waarnemen. Een herkansing zit er vaak niet meer in want een snelle dooi is maar al te vaak spelbreker.
Gelukkig dit keer niet.
De volgende dag ben ik weer op pad geweest en heb ik de schade ruimschoots ingehaald.
Toegerust met beter materiaal had ik dit keer geen problemen.
Trof het zelfs met het licht toen ik weer op de Wolwevershaven liep en heb daar, en trouwens ook elders, een hoop foto's geschoten.

1 opmerking:

  1. Ik kan waardering opbrengen voor je ontwijkende capriolen. Ik had daar zelf kunnen staan...

    Wat blijft een aanblik op de werken van Breitner toch ieder keer weer een geniet-moment. Ogenschijnlijk zo nonchalant gemaakt. En als een fotograaf geschilderd.

    Batterijen kunnen in de koude overigens supersnel leegraken! Geen nieuwe oplader nodig denk ik...(misschien) eerder nieuwe oplaadbare batterijen.

    BeantwoordenVerwijderen