woensdag 22 september 2010

1 - Peter (P.A.) van Loon, beeldend kunstenaar en publicist in Dordrecht.Peter van Loon voor een werk
van Wim Oepts, voorjaar 2011
Over Peter van Loon 

Peter van Loon ('59) woont en werkt in zijn geboortestad Dordrecht. Zijn mentor was de Dordtse impressionist Daan Muehlhaus 1907-1981,verder is hij nagenoeg autodidact.  Peter begon met olieverf maar tot het jaar 2001 was hij vooral actief als aquarellist en had hij met zijn waterverven/aquarellen een reeks succesvolle exposities in Dordrecht.Vanaf 2001 kreeg het werken met olieverf opnieuw zijn aandacht en sinds 2003 richt hij zich tevens op het schilderen met acrylverf. Hij geeft in zijn Atelier de Vereniging aan de Vereniging in Dordrecht schilderlessen en daar heeft hij bovendien de gelegenheid zijn werk te laten zien aan belangstellenden.

petervanloon1959.2009@hotmail.com 
tel. 078 6145913  
eigen website http://www.petervanloondordrecht.nl/


Peter van Loon
de tuin van Het Dordrechts Museum in wintertooi
waterverf/aquarel - 2000

Over dit weblog.

Dit weblog handelt over mijn werk als beeldend kunstenaar, zowel over het heden als het verleden.Ook over het geven van mijn schilderslessen. Vooral gaat het over gedachten en wetenswaardigheden over andere kunstenaars, die ik gekend, verzameld en bewonderd heb.

Omdat ik als onderzoeker,kenner en biograaf van Daan Muehlhaus veel te melden heb over mijn oude vriend en mentor zal ik verhoudingsgewijs veel aandacht aan hem en zijn collega's schenken.
Misschien tot het moment dat ik de blogs ga splitsen en een apart Daan Muehlhausblog/podium creëer. Wat in juni 2011 ook is verwezenlijkt http://www.daanmuhlhaus-1907-1981nl.blogspot.com/


Het volgende is het oorspronkelijke eerste blog geschreven in september 2010
Ik kon zoveel kanten op dat ik bijna niet wist waar aan te vangen. In ieder geval met het besef dat ik al doende zou moeten leren. Ik was op het moment van schrijven nog een beginneling op het Web. Het sprak vanzelf dat ik tot iets wilde komen dat u als lezer zou boeien en dat dit dat ook kon blijven doen. Ik denk dat ik wat te melden heb en dat ik u bovendien heel wat kan tonen.  Dit lijkt me daarvoor het geëigende medium. Samen met, en als aanvulling op mijn nieuwe website
Wilt u meer van mij weten dan verwijs ik u in de eerste plaats naar de kolom rechts van dit blog.  U ziet hoeveel blogs er inmiddels zijn -  die kunt u lezen door ze aan te klikken.
Hier is bovendien mijn website;
 http://www.petervanloondordrecht.nl/ .

In de rechter kolom, die met de volgers begint, ziet u daaronder een lijst met pagina's Dat zijn geen blogs maar is aanvullende informatie op de achtergrond.
In dezelfde rechterkolom volgt ook het blogarchief: - de getallen achter de maanden of jaren geven het aantal verschenen blogs in die periodes aan - u laat ze verschijnen door ze aan te klikken.
Vervolgens ook een steeds langer wordende labellijst met zoekwoorden, de getallen erachter geven aan hoe vaak een begrip door mij is gelabeld - dat zoekt makkelijker. Aanklikken en de betreffende blogs verschijnen op uw scherm.

Misschien is het een idee om u als volger op te geven. Als volger kunt u makkelijker berichten achterlaten en wordt u automatisch op de hoogte gehouden. Het schrijft voor mij ook veel plezieriger als mijn lezers minder anoniem zijn. Wisselwerking stimuleert.
Reacties zijn vanzelfsprekend welkom en bovendien, ik zei het al, stimulerend  Het helpt een levendig en vitaal blog te maken en om het vooral ook zo te houden.
Ik hoop natuurlijk tot het volgende blog!

Facebookpagina facebook.com/petervanloonbeeldendkunstenaardordrecht

P.s. geef dit blog/ http://www.eenschilderindordrechtnl.blogspot.com/  door aan uw vrienden en bekenden, je weet immers nooit! 
Bij voorbaat dank, Peter van Loon.

Peter gaf onder meer les aan Tikky Buytink, Nora Tamerus en Dora Carpentier
Peter van Loon
momentopname van waar ik mee bezig ben
juni 2011

    
   

 Peter van Loon.  Aan de Nieuwe Merwede 1985, - 13x18 cm waterverf.


  Peter van Loon.  Koeien en knotwilgen (detail). waterverf.

 

Peter van Loon
dorp in de Provence, 2010
acryl/marouflé 50x50 cm
collectie van de kunstenaar


Peter van Loon  Dromen over Friesland . waterverf/aquarel


   


 
 

 


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten