woensdag 25 februari 2015

Peter van Loon geeft tijdens de aquarelleerles een demonstratie waterverven.

    

Tijdens de aquarel les was ik Jan, één van mijn cursisten, aanwijzingen voor dit werkstuk aan het geven.

In onderling overleg leek het ons zinvol dat ik dat in de aquarel zelf zou doen, en dat vond Jan van der Wal, die zelf trouwens ook lessen geeft en veel workshops van gerenommeerde kunstenaars heeft bezocht, op dat moment ook de beste aanpak.Vervolgens ontstond vrij spontaan, in feite door een grapje van mij, het idee deze momentopname en fase binnen de les te filmen en vast te leggen.

Een hoek in de ruimte waar Peter van Loon
zijn lessen geeft. De cursisten waarderen de
sfeervolle omgeving en dat zij omringd door
inspirerende voorwerpen en kunst meteen al
in een andere en creatieve sfeer belanden.De man achter de lens, Ad Teuns bleek al vaker met dit bijltje te hebben gehakt en pakte spontaan zijn IPhone en maakte die avond zowaar twee opnamen, filmpjes waarmee ik bijzonder blij ben omdat die nu eens meer laten zien dan alleen maar woorden of plaatjes.

Peter van Loon
Telefoon 078 6145913
FACEBOOK.com/PetervanLoonDordrechtN.L.

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuk filmpje Peter, informatief en een inspiratiebron. Daar krijg je zin van om te gaan schilderen. Dat levert vast gemotiveerde schilders op dat kan niet anders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Feline, al is het geen professioneel bijgewerkt filmpje, het geeft wel een voorzichtige indruk van de fijne sfeer van uitwisseling wanneer we eenmaal goed bezig zijn. Vaak wordt dat heel bijzonder en leidt het tot grote stappen. Jan komt uit Sliedrecht, Gerard helemaal uit Lexmond, ze hebben er echt heel wat voor over omdat zij weten dat zij echt op niveau les krijgen en er echte wisselwerking is.
   Dat heb ik graag.

   Verwijderen