vrijdag 2 juni 2017

Om de vicieuze cirkel te begrijpen zou je deze bizarre week mee moeten maken.


Om me een beetje tegen de bizarre effecten
en invloed van de vicieuze cirkel te bescher-
men stoer het initiatief te nemen had ik de les
ruimte als een soort van 'warroom' ingericht
Twee etalages gemaakt, berichten gepost,
visjes uitgegooid HELP geroepen, gedaan wat
ik maar kon bedenken

Ja, om het enigszins te begrijpen, een klein beetje te voelen, mee te voelen, had u als waarnemer over mijn schouders mee moeten kijken, met ogen en oren wijd open.
Het woord bizar en het begrip op deze manier kansloos is wel, zonder betrapt te kunnen worden op welke vorm van overdrijving ook, compleet op zijn plaats.

Gisteren waren er 113 mensen bij Pauw op tv daar praatten zij openhartig over de zelfmoord problematiek.
Zij weden door de aanwezigen dapper genoemd, dapper gevonden.
Eén van de 'dappere' jonge vrouwen sprak op het einde van het item dat het nu wat beter gaat, maar dat zij genoeg ervaring heeft dat 'het' makkelijk weer kan terugkomen.
Daar herkende ik natuurlijk het nodige bij.

Ik ben voor de omstandigheden bepaald niet als het makke schaap dat naar de slachtbank wordt geleid, ik verzet me hevig tegen alle onmiskenbare vormen van Murphy's law die saboteren, ik verzet me fier. Maar er komt een moment dat je de kille realiteit in alle hevigheid te midden van domme onverschilligheid over je heen voelt storten en je het uitzichtloze zo diep voelt dat je........ jezelf niet meer herkend, kwijt bent. Knock out raakt, somber wordt.

Nu vecht ik en incasseer ik de teleurstellingen zo goed ik kan en ben en blijf ik op zoek naar minimaal die E 74,- Dan kan ik mijn betalingsregeling met Nuon misschien toch nog redden.
Ik heb gisteren gebeld en dinsdag bellen zij mij, dan is het al een lang weekend te laat. Het eten, de rest van de vaste lasten enzovoort  dat zien we volgende week wel weer. Druk van de ketel, armoede stress wegnemen.
In de voorgaande waarschuwende berichten staat er veel over geschreven.

Vervolg 3-6-2017

Legde Corry en Hans uit hoe je moet
jongleren met rampen en dreigende
rampen, liefst om het allemaal
voor te zijn.
Niet doordat er op dit stuk was gereageerd maar op een ander signaal stonden Corry en Hans gisteren ineens voor mijn deur, ik was net met details voor dit schrijven bezig werkzaamheden die ik natuurlijk onderbrak.
We hebben heel lang heel open en eerlijk gesproken, over misverstanden, vele vormen van ongelukkig toeval, dat zij nu net niet als vrienden op afstand op Facebook zitten...... we zaten daar te midden van mijn kunst, mijn warroom, de vloer die het dreigt te begeven ....
Hans had mijn belastingaangifte 2016 voor mij uitgeprint, dus ook gezien.... daarbij vergeleken is de bijstand een royaal en relatief zeker inkomen.
Met het meenemen van die kennis is het duidelijker praten.
Op het laatst kochten en betaalden zij een aquarel van me, sjeesde ik nog snel naar de bank om een bedrag E 150,-  te storten en het thuis snel naar Nuon over te maken, maar de computer gaf al aan dat de betalingsregeling niet gold vanwege verstreken. Heb het niet via de link/app hoe heet zoiets,  toch met de gegevens betaald en nu wacht ik in spanning op dinsdag. Dan bellen zij (met een nieuw voorstel) maar dat betekend normaal gesproken meer ongunstig. Ik probeerde het voor te zijn.


Mijn tijdelijke psycholoog
wil mij volgende week vrij-'
dag helpen bij het weer tot
schilderen komen, een leuke
werkverschaffing maar het
negeert de wetten van de
piramide van Maslow
volledig, en die werken in
deze van onder naar boven.

Dat is nu juist wat deze
week weer zo schrijnend
demonstreert + laat voelen.

De kunst van het begrijpen
is problemen in de eigen
context van het individu te
kunnen zien en vertalen.
Plaats ik dit onderste over
armoede en haar effecten
dan is dat een globale uitleg
die niet 100% op ondergetekende's
situatie gelegd moet worden
elementen spelen echter sterk mee.


Eerste aanzet, de opmerking, de noodkreet is gemaakt, nu de nadere toelichting, maar dat kost tijd en die heb ik niet, de gevolgen van de armoede zitten in mijn nek te hijgen.
Om mij nu eens heel veel kostbare en onvervangbare tijd te besparen zou nu eens met me moeten praten en vooral moeten luisteren en verstaan.
Wordt verder vervolgd (het schrijven hieraan bedoel ik.)

Telefoon 078 6145913

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen