donderdag 25 augustus 2016

' We leven in een Borderline maatschappij,' volgens professor Dirk de Wachter.(boek)Professor Dirk de Wachter n.a.v. het verschijnen van zijn boek Borderline times, ook met Goedele Liekens die net als de andere gasten ook zinvol aan het gesprek bijdraagt.

De Vicieuze cirkel, waar ik noodgedwongen steeds maar weer van spreek en vooral over schrijf, uitleggen. Dat is heel lastig.
Lastig,  zeker wanneer het niet mondeling kan, wanneer het bereik uiterst beperkt en eenzijdig is, de kans niet geboden wordt en het bij voorbaat al gebagatelliseerd en zelfs heftig ontkend wordt.
Maar herkenning en erkenning van het probleem is het begin van de oplossing.


Wanneer deze hier door GGZ Friesland in de
spotligt gezette  problematiek ook nog eens
ernstig  negatief meespeelt dan is het solo
een  schier onmogelijk wrede opgave.

(afbeelding aanklikken om te vergroten)

Dit boeiende fragment van de Belgische tv met bekende persoonlijkheid en autoriteit professor Dirk de Wachter verteld heel goed waar ik tegenaan- en op stukloop en waarbinnen ik, en vanuit welke context ik maar uit deze vicieuze cirkel moet zien te komen. Zonder middelen dan alleen mijn inzet.
Zonder overheidsvangnet, laat staan een ander vangnet, dus verspilling van kostbare tijd en het (te) weinige geld komt meer dan dubbel aan.
Een neerwaartse spiraal blijft en wordt geen strobreed in de weg gelegd, krijgt zelfs alle ruimte.

De man, de man, hij ziet altoos meteen oplossingen zonder eerst goed stil te staan bij het probleem.
Citaat uit De Blokkade, van Renate Dorrestein.

Ik wil hier helemaal niet over schrijven, ik wil kunnen schilderen en goed les geven in schilderen, al met een gezonde wisselwerking,
Hier zit en zat de uiteindelijke oplossing ook in besloten. Voor de route om daar weer te komen legt men nu niet bepaald de rode loper uit.

Als men een probleem negeert wordt het groter.
Groenlands gezegde (bron Borgen)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten